2012. április 16., hétfő

Csirkés-zöldséges lasagne

Imádjuk alasagnet,most másodszor veselkedtem neki a lasagne készítésének. Elárulom,hogy gyorsan és finoman elkészíthető,csak annyi,hogy sok a a mosogatnivaló utána,de nem bánom,amíg tudom,hogy mindenkinek ízlik. Előbb mindent külön el kell készíteni,majd egy hőálló tálba rétegezni a megpárolt hozzávalókat és előmelegített sütőben pirosodásig sütni.

Hozzávalók: 60 dkg darált csirkemell,kevés olaj,6 gerezd fokhagyma,kevés só,1 mokkáskanál őrült fehérbors,1/2 őrölt gyömbér,1 csokor petrezselyem (én szárított petrezselymet tettem),1 dl víz,.mexikói fagyasztott zöldségkeverék.

Mártáshoz: 8 dkg vaj,3 evőkanál liszt,14 dl tej,4 dl tejföl,só,őrölt fehérbors.

Elkészítése: Az alaposan megmosott,kockákra vágott csirkemellet ledaráljuk,majd kevés vajban megpároljuk,félretesszük hozzáadjuk a fűszereket,kevés vízzel felöntjük,közben pár percig kavargatjuk amíg az ízek összeérnek (szerintem). Közben a mexikói zöldségeket is kevés vajban puhulásig pároljuk.
Végül a mártást is elkészítjük. Vajat megolvasztjuk,majd hozzáadjuk a lisztet, a kis tejet és a tejfölt,sózzuk ,borsozzuk. Addig főzzük,amíg nem lesz mártásszerű állaga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése