2012. április 16., hétfő

Színes kekszek


Nagyon megtetszett az Ottis szerint a Holnap jobbnak nevű csigakeksz. Az én személyes tapasztalatom szerint másnaposan valóban,sokkal finomabb és puhább kekszet kapunk.Megtetszett nekem maga a keksz látványa,mert hangulata van s bármikor szívesen elkészítem máskor is a gyerekek kedvéért. Azt hiszem máskor kihagyom az ételszínezéket (egészség szempontjából,de ünnepekre szívesen teszek bele), de más alkalommal helyette kipróbálom, úgyhogy a spirálja legyen kakaós,vaníliás,baracklekváros,szilvalekváros vagy éppen spenótos. Ha már tejföl is kell bele,azt hiszem éppen ettől lesz puhább. Variálni fogom mézeskalács fűszerekkel ,mézzel vagy éppen citrommal. kíváncsi leszek,hogy mi fog kisülni belőle. Most csak piros és narancssárga ételszínezéket használtam.

Most Kata barátnőm és lányai jöttek hozzánk Kolozsvárról s ez alkalomból készítettem ezt a kekszet.

El kell,hogy ismerjem egy reggeli kávé mellé,jól megy egy ilyen elegáns csigakeksz.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj,20 dkg cukor, 2 tojás,3 vaníliás cukor,3 evőkanál kakaópor,csipet só, 1 teáskanál sütőpor, tejföl, piros és narancssárga ételfesték.

Elkészítése: A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sót és a sütőport és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy ne túlragadós tésztát kapjunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, az egyik részhez hozzáadjuk a kakaót és jól összegyúrjuk. A másik három részhez hozzáadunk egy-egy tasak vaníliát és összedolgozzuk. A vaníliások közül egyikhez piros ételfestéket gyúrunk, a másikhoz sárgát. A tésztákat egyenlő nagyságúra kinyújtjuk, majd a piros tésztára rárakjuk a fehér tésztát és felcsavarjuk, mint egy bejglit. Majd a barna tésztára rárakjuk a sárga tésztát és szintén felcsavarjuk. Becsomagoljuk alufóliába és fagyasztóba rakjuk néhány órára. Majd miután megdermedt szépen felszeleteljük és tepsire sorakoztatjuk. 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése