2012. március 13., kedd

Almás káposztasaláta


Mivel itthon minden volt készleten, húsmentes napunk is volt. Nekiveselkedtem ennek a salátának az elkészítésének is:) Mennyei íze van. Bárkinek kiváló étel,főleg azoknak akik kicsit is húsmentes ételre vágynak . Ebédnek is kiváló,laktató.

Finom salata elkeszitese Ottistol szarmazik.

Hozzávalók: kisebb fej káposzta,2 szál sárgarépa, fél rúd uborka, 2 nagyobb alma, fél fej apróra vágott hagyma,só,bors, kevés citromlé , házi majonéz (2 tojásból inkább főve a gyerekek miatt,olaj és 1 teáskanál mustár,én tejfölt is szoktam tenni mindig).

Elkészítése: A káposztát vékonyra vágjuk,a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük,majd megsózzuk és állni hagyjuk. Az uborkát is szintén lereszeljük,állni hagyjuk s miután engedett a levéből,jól kicsavarjuk és a káposztához adjuk. Az almákat meghámozzuk,kisebb szeletekre vágjuk,meglocsoljuk citromlével. Hagymát apróra vágjuk. Közben elkészítjük a majonézt ,ízesitjük sóval,borssal,mustárral és esetleg tejföllel is. Majd az almákat a zöldségekhez keverjük és hozzáadjuk a majonézt is. Behűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése