2012. március 28., szerda

Erdélyi leves

Alíztól vettem át ezt az egyszerű és könnyen elkészíthető levest. Bármikor elkészíthetjük.

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma,20 dkg darált hús, 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa,fehérrépa,zeller), 10 dkg zöldborsó,20 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs,só,bors,őrölt kömény, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma,2 db húsleveskocka,2 dl tejföl,1,5 dl víz.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát,kevés olajon megpíritjük. Hozzátesszük a darált húst és addig píritjük együtt hagymával,amíg a hús morzsalékos nem lesz. Ezután befűszerezzük a levest,majd beledobjuk a karikákra vágott zöldségeket, kicsit együtt megpároljuk,majd felöntjük vízzel és beledobjuk a húsleveskockákat. A káposztát apróra vágjuk és a zöldborsóval együtt a levesbe tesszük. Lefedve,lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket. Majd a vége felé beleszórjuk a rizst. A tejfölt a vízzel simára keverjük és a leveshez öntjük. Végén petrezselyemmel meghintjük. Ízlés szerint citromlével is ízesíthetjük (ezt kihagytam).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése