2012. március 13., kedd

Pizza gyúrt tésztából


Van egy nagyon jó bevált receptem, és általában a pizzához csak ezt használom tésztának. Bár van kenyérsütő, azaz dagasztógépünk,de ha pizzáról van szó,inkább kézzel dagasztom,mert így sokkal több lesz és finomabb,lágyabb tésztát kapok. Igy aztán a tészta megy négyszögletű-vagy kerek tepsibe is egyszerre. Dagasztógéppel viszonylag kevesebb tésztát kapok és nem lesz olyan rugalmas,mint ahogy elvárnám.

Hozzávalók: 30 dkg liszt,10 dkg vaj,1 dkg élesztő,1 tojás,csipetnyi só,tej.

Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi anyagot,a megkelt élesztőt és annyi langyos tejet,hogy közepesen kemény gyúrható tésztát kapjunk. Jól kigyúrjuk míg hólyagos lesz,letakarva megkelesztjük. Egy cm kerek lapot nyújtunk,kibélelünk vele bármilyen tepsit,de kerek formában sokkal vastagabb és puhább tésztát kapunk a sütést követően. Mielőtt a lerbe tennénk rárakjuk a tölteléket.

Feltétnek mindig keveset használok. Rendszerint változatlan az alap hozzávalója: sűrített paradicsom összekeverve kicsi vízzel, teszek bele oreganót, kakukkűt, majoránnát és hagymát. Továbbá tetszés szerint,bármit tehetünk a pizzára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése