2012. március 20., kedd

Burgonyakrokett ketchuppal

Már rég készültem csinálni burgonyakrokettet,de most sikerült a maradék krumpliból csinálnom. Jobban szeretjük ketchuppal,mert az íze kicsit emlékeztet szalmakrumplira:) Egy alkalommal kel fogom készíteni mártáshoz,főzelékhez illetve vadashoz is.

Hozzávalók: 60 dkg burgonya,2 tojás, 20 dkg finomliszt, 1 csipetnyi petrezselyem, fél kiskanál őrölt szerecsendió,bors.
Panírozáshoz: 2 tojás, liszt,zsemlemorzsa (prézli),olaj a sütéshez.

Elkészítése: A főtt burgonyát még melegen összetörjük,majd hozzáadjuk a fűszereket,tojást és lisztet s jól összedolgozzuk. Kis gombócokat formázunk belőle egyenként, először lisztbe,tojásba s végül a zsemlemorzsába hempergetünk,majd forró olajba jól megsütjük minden oldalát. Melegen és hidegen is nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése