2012. március 5., hétfő

Káposztaléleves fokhagymás gombóccal






Szeretjük a savanyú káposztalélevest,szoktuk csorbába is tenni.

Hozzávalók: 1 fej hagyma,10 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv),2ü3 szál sárgarépa,1 petrezselyemgyökér,2 evőkanál rizs,kevés olaj,bors,kevés só,kb.2 dl káposztalé.
Gombócokhoz: 1 közepes krumpli,4 evőkanál liszt,2 cikk fokhagyma,só,bors,fűszerpaprika.

Elkészítése: Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát,majd a kockára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret.Felöntjük vízzel,megborsozzuk és enyhén sózzuk. Miután a leves felforrt hozzáadjuk a zöldborsót és a rizst.Ezután elkészítjük a gombócokat. A krumplit meghámozzuk,kockára vágjuk,puhára főzzük,majd összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet és az összezúzott fokhagymát,és megfűszerezzük. A masszából kis gombócokat formázunk,hozzáadjuk a lisztet és fűszereket,majd mikor a zöldségek megpuhultak,hozzáadjuk a gombócokat. Felforraljuk,majd hozzáadjuk a káposztalevét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése