2012. március 2., péntek

Csirkeraguleves petrezselymes galuskával

Nagyon szeretjük a csirkeragulevest,mert egyszerűen finom és hamar elkészíthető.Sokféle változatban készítettem tárkonnyal,petrezselymes és sajtos galuskával.

Hozzávalók: 2-3 db csirkemell, fél zeller, 1 kis fej karalábé, 1 petrezselyemgyökér,3-4 szál sárgarépa, hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek vaj,só, pár szem bors.

Galuskához: 1 tojás,grízes liszt, só,petrezselyem vagy bármilyen reszelt sajt.

Elkészítése: Vajat megolvasztom,a csirkemellet kockákra vágom,amit majd a vajban megpárolok kavargatás közben,hogy nehogy odaégjen. Tűzről levéve, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket, amit újból a hússal félpuhára párolunk, kb.5 percig,hogy az ízek összeérjenek,majd felöntjük vízzel. Végén sózzuk,borsozzuk,beletesszük egészben a hagymát és a két gerezd fokhagymát. Lassú tűzön ,csendesen főni tesszük.

Közben előkészítjük a galuskához valókat.
A tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől, a fehérjét egy csipetnyi sóval habosra verjük, utána tesszük hozzá a tojás sárgáját,majd folytonos kavargatás mellett ,lassan csorgatjuk bele a gríztett,hogy jó krémes,puha tésztát kapjunk. Végére tesszük bele az apróra vágott petrezselymet vagy a reszelt sajtot,fél órát pihentetjük (nem muszáj).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése