Vagy
6 tojás
6 ek liszt (közepesen púpozott) -lehet 4 ek finomliszt és 2 ek rétesliszt is
6 ek cukor (csapott)
1 csomag sütőpor
A tojásokat szétálasztom. A sárgáját a cukorral fehéredésig habosra felverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem. Erre rászitálom a sütőporral elkevert liszt(ek)et, majd ráöntöm a sárgáját is. Óvatos mozdulatokkal összekeverem, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a tojás fehérjét.
Sütőpapírral kibélelem a tortaforma alját, beleöntöm a masszát és előmelegített sütőben (180 fok) megsütöm kb 15-20 perc alatt a piskótát. A sütő ajtaját ne nyissuk ki csak a sütés vége felé, hogy ne essen össze a piskóta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése