2012. március 2., péntek

Csirkemájpástétom

A házi pástétom sokkal egészségesebb, mint az üzleti konzervek,amelyekben tartósítószerek is vannak. Gyerekeknek pláne nem egészséges,de még nekünk felnőtteknek sem. Ha már májról van szó,amely vasat is tartalmaz akkor,miért ne készítsünk hetente legalább egy-két alkalommal? Izletes,egészséges és bármilyen húsból is elkészíthetjük.

Hozzávalók: 8 evőkanál vaj, 2 gerezd fokhagyma,40 dkg tisztított csirkemáj, morzsolt kaukkfű,só,bors.

Elkészítése: Vajat megolvasztunk,az összezúzott fokhagymát felfuttatjuk a vajban ,majd a megtisztított és kockákra vágott májat pároljuk benne 5-6 percig. Majd egy tálba téve összeturmixoljuk a maradék vaj levével, hozzáadjuk a kakukkfűvet, sót ,borst. Paradicsommal,uborkával és mustárral kenve is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése