2012. március 20., kedd

Szilvás pite


Először nem is tudtam,hogy mi a különbség a pite és a lepény között,de tény, hogy mindkettő sütemény és mint a két fajtából lehet csinálni gyümölcsökből,zöldségekből bármit is variálni. Rengeteg fagyasztott szilvánk van, és többnyire szilvás gombócnak tettem el télre. Mivel ez utóbbival sok munka van, most elhatároztam csinálok belőle valami finom egyszerű sütit. Nehéz volt választanom a pite és a lepény között,mert érthetetlen volt számomra,hogy mi a különbség a két féle nevű desszertnek?! Életemben először csináltam egy gyümölcsös pitét,s nagyon jól sikerült,az íze ellenálhatatlan volt:) Külön öröm volt számomra,hogy Bogi annak ellenére,hogy amikor először meglátta,hogy micsoda,határozottan kijelentette, hogy nem szereti. Holott meg sem kóstolta. De végül aztán megevett jóízűen egy szeletet:) Ízlett. Sokszor fogok csinálni sokfélét....

Hozzávalók:14 dkg vaj,3 tojás,14 dkg cukor,kiskanál sütőpor,14 dkg liszt. Kimagozott,lecsepegtetett szilva, fahéj,cukor.

Elkészítése:A vajat,tojássárgákat,cukrot habosra keverjük. Hozzátesszük a sütőport,lisztet és a tojáshabot. Kikent,lisztezett kis tepsibe öntjük,a tetejét megszórjuk a szilvával és a fahéjjal kevert kevés cukrot és megsütjük.

1 megjegyzés:

  1. Ez biztos klassz, de ha mégis szeretnél egyszer szilvás gombócot enni, akkor ne habozz megnézni ezt a receptet. Gyorsan megvan, egyszerű, és az íze semmiben sem különbözik attól, ami krumplis tésztából készül. Ja, de: puhább, finomabb. :) http://edithreceptjei.blogspot.ro/2009/09/gyors-szilvas-gomboc.html
    Üdv, Edith

    VálaszTörlés