2012. március 2., péntek

Petrezselymes tojás kicsiknek


A cím szerint, azért szól kicsiknek,mert elsősorban Zselykének csináltam a Hogyan erősítsük meg gyermekünk immunrendszerét? című könyvből merítettem a receptet. Egyébként bárki elkészítheti. Ez azért jó a legkisebb lányomnak, mert hetente egy tojást megehet.Boglárka, nemigen eszik meg, olyan ételt amelyikben ,szabad szemmel látható a petrezselyem,pláne nem rántottában. Kiváló reggelire,ebédre vagy uzsonnára 1-4 év körüli gyermekeknek. Egyébként narancslével adtam,hogy a C vitamin is meglegyen, és segítse a vas felszívódását,amely megtalálható a petrezselyemben.

Hozzávalók: 6 organikus tojás (most egyet használtam fel),maréknyi felvagdalt petrezselyem,egy löttyintésnyi szójatej vagy tehéntej,kis göb vaj vagy nem hidrogénezett margarin,csipetnyi só.

Elkészítése: Tojásokat fel kell verni a petrezselyemmel és a tejjel. Óvatosan fel kell hevíteni a vajat,hogy ne égjen oda egy olyan serpenyőben,melyben nem ragad le az étel,ahogy megolvadt benne a vaj,azonnal rá kell önteni a tojáshabarékot. Hogy híg állaga legyen a rántottának,közben a tűzről levéve kavargatjuk,anélkül,hogy keményebb legyen. Gluténmentes vagy rozs,korpás kenyérrel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése