Hozzávalók: burgonya, különböző magvak (lenmag,szezámmag,napraforgómag,tökmag), rózsabors,só,bors,petrezselyemzöld (oliva) olaj.
Én még hozzátettem morzsolt majoránnát, kakukkfűvet is.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk,hasábokra vágjuk és egy tálba tesszük. Alaposan sózzuk,borsózzuk és meglocsoljuk olajjal,majd befűszerezzük,megszórjuk a különböző magvakkal és a rózsaborssal. Jól átforgatjuk ,majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. Aláöntünk max.1dl vízet,előmelegített sütőbe 30-45 percig sütjük alufóliával, amit majd levesszük,hogy a teteje is piruljon meg.
Tapasztalat: Jó ha sütés előtt két órával,összeállítjuk a hozzávalókat, s hagyjuk pihenni,hogy az ízek összeérjenek,hogy ízletes ételt kapjunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése