2012. március 22., csütörtök

Uborkasaláta túróval és retekkel

Most is salátát készítettem,ami kiváló reggelire vagy vacsorára ,és a gyerekek is imádják. Könnyű elkészíteni.

Hozzávalók: 1 kígyóuborka,1 csomó apró retek, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg túró (én most tehéntúrót tettem),1 gerezd fokhagyma,1 evőkanál tej vagy tejföl,metélőhagyma,petrezselyem,só,őrölt bors. Tojás a díszitéshez,mivel most nem volt metélőhagymám itthon.

Elkészítése: Először hámozzuk meg az uborkát,vékonyan szeleteljük fel,és tegyük egy gyümölcsmosóba vagy szitába. Szórjuk meg sóval,és hagyjuk így egy órán át, hogy lecsepegjen.
Majd a retket is megpucoljuk , mossuk meg alaposan, törölgessük meg,majd vágjuk karikákra. Közben a hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, a hagymát vágjuk apróra,a fokhagymát törjük át. A petrezselymet és a metélőhagymát aprítsuk finomra.
Miután az uborka egy órán keresztül besózva állt,hideg folyó vízben öblítsük le a felesleges sót,és szárítsuk le egy háztartási papírtörlőn. A túrót villával törjük össze,adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, áttört fokhagymát és a zöldségeket.Végül a zöldfűszereket. Óvatosan keverjük össze a hozzávalókat,majd ízlés szerint hozzáadjuk a tejfölt, kis sót ha még kell és a borst.
Merélőhagymával,retekkel és vagy tojással díszithetjük.

Tipp: Ha nincs metélőhagymánk,akkor lehet helyettesíteni kaporral vagy borsmentával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése