2012. március 14., szerda

Kijevi jércemell

Hozzávalók: 3 nagyobb csirkemell,10 dkg vaj,10 dkg trappista sajt, 1 ek petrezselyemzöld, 1 ek citromlé ,1 citrom reszelt héja,só,bors, őrölt szerecsendió.
Panírozáshoz: liszt,két tojás,zsemlemorzsa,plusz olaj a sütéshez.

Elkészítése: A csirkemelleket egy vékony, éles (filéző) késsel felszúrjuk a közepükön, és a lyukat kitágítjuk úgy, hogy a húst csak a kerete fogja össze, majd besózzuk.
A sajtot és a citromhéjat finom lyukú, a vajat vastag lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük, hozzáadjuk a fűszereket és visszatesszük a hűtőbe dermedni 20 percre.
A megdermedt vajat a csirkemellekbe töltjük, fogpiszkálóval összetűzzük és duplán bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás, zsemlemorzsa), újra a hűtőbe tesszük hűlni. Rizssel is tálalhatjuk vagy burgonyával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése